Catalog de Semințe

”Din timpuri îndepărtate, grădinarii au fost, mereu,  cei mai buni gardieni ai Biodiversității. Fiecare grădinar reprezintă în sine o forță civică care se ignoră dar care este cea mai benefică comunității…”

2019_SeminteGDMD_Actualizat20200316 (PDF)

2019_SeminteGDMD_Actualizat20200316 (WORD)

Constatarea actuală referitor la resursele vegetale este catastrofică; 75 % din speciile comestibile au dispărut în mai puțin de un secol (sursa ONU-FAO)!
Crearea unei Bănci de Semințe este primul și cel mai eficient mod de a stopa această eroziune alimentară prin căutarea, identificarea, inventarierea, inmulțirea și în final distribuirea varităților vegetale într-o regiune – Republica Moldova. Varietăți organice de legume, aromate și flori din alte regiuni sunt și ele acceptate într-o astfel de bancă cu condiția să corespundă contextului Moldovei. În acest proces de suplinire a băncii pot interveni diverși factori fie locali (țărani, grădinari, instituții academice, instituții de stat, etc.) fie din străinătate (diverse asociații care au stocul lor de semințe specifice).
Prin ”semințe organice” se înțelege semințe care sunt fertile din an în an, care sunt reproductibile (cu careva precauții) înșiși de persoanele ce le cultivă și care sunt adaptate la grădinăritul biologic; deci fără îngrășămânți și fără tratamente chimice.

Banner

2 Comments Add yours

 1. Gabriel Iulian Gratian Achim says:

  Cum pot cumpara seminte ?

  Like

  1. gradinamd says:

   Buna ziua. Pe site-ul nostru gasiti la moment lista semintelor din 2017 si 2018 (https://gradinamd.files.wordpress.com/2018/12/2018_semintegdmd-4.pdf). Ea nu este actualizata si cateva varietati sunt deja epuizate. La moment lucram la catalogul semintelor 2019 care va aparea la finele anului. Insasi comanda o puteti face prin mail specificand care varietate doriti si in ce cantitati. La Chisinau se face livrarea in centru, gratuit. Daca aveti intrebari adaugatoare, ne puteti scrie sau contacta la 0792379. O zi buna

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s